Casa Buena Vista, Frigiliana casa14

Frigiliana (provincie Málaga) ligt in het district Axarquia en wordt omringd door de verre uitlopers van de Sierra Nevada. Het is een bergrijk gebied, maar hier merk je niet veel van omdat je vanaf de grote weg van Nerja en het vliegveld niet in de bergen komt. De hoge bergen als Sierra Almijara, Alhama and Tejeda liggen meer ten noorden van het dorp. Deze bergen zijn een uitstekende plek voor recreatie. Wandelen in de campo buiten het dorp of door de kloof richting zee, klimmen, mountainbiken en zelfs skiën is mogelijk op 1,5 uur rijden van ons appartement in het ski-resort Sol y Nieve in de Sierra Nevada.
Pak de auto en rij eens een uur de bergen in en je waant je in de middeleeuwen. In het achterland liggen ook de meest prachtige en rustieke dorpen, zowel in het district Axarquia als in de Alpujarras, de meer oostelijk gelegen zuidflank van de Sierra Nevada.


         

Maar het is ook goed toeven aan de kust: in de oude straatjes van Nerja of relaxt met een boek op een van de vele strandjes. Snorkelen en zelfs duiken behoort niet ver van Frigiliana tot de mogelijkheden!

Van de mooie, oude steden ligt Granada het dichtste bij. Op ongeveer 1 uur rijden. Hier is het Alhambra te bezoeken, het Moorse paleis en het best bewaarde islamitisch kunstwerk op aarde. Sevilla, Jerez de la Frontera, Ronda en Cordoba zijn ook binnen een dag te bezoeken maar een overnachting geeft meer rust. Tanger is ook een plaats die goed te bereiken is, maar hier moet je ook weer zeker twee dagen voor uit trekken.


Frigiliana, Andalucia, Espanha
Copyright © 2004 Buenavistaclub. All rights reserved