welkom bij Casa Buena Vista, Frigiliana casa14

Het dorp Frigiliana is een van de mooiste dorpen in het zuiden van Spanje. Het oude gedeelte van het dorp dateert uit de 14e eeuw en ziet er ook nu nog heel authentiek uit. Frigiliana is op 400m hoogte tegen de helling van de uitlopers van de Sierra Nevada gebouwd. De straatjes zijn nauw en de witte huizen zijn klein. Om boven in het dorp te komen moet je aardig wat trappen lopen. De straten zijn geplaveid met kiezelstenen die in mooie motieven zijn gelegd. (zie foto’s www.frigiliana.es)
In de 16e eeuw was Frigiliana een enclave voor gevluchte moren , de zogenaamde ‘moriscos’. Daardoor ziet men in de architectuur en lokale gerechten nog steeds Moorse invloeden. De bewoners van Frigiliana zijn er trots op dat katholieken, joden en islamieten vredig naast elkaar wonen. Dit viert men elk jaar in de laatste week van augustus tijdens het Festival Tres Culturas. 


         

De bevolking is erg aardig en gastvrij, je voelt je direct thuis.
Veel restaurantjes hebben een gezellig terrasje waar je optimaal kunt genieten  van het fantastische uitzicht. Ook ’s avonds als het witte dorp sfeervol verlicht is.

Frigiliana ligt op een prachtige plek midden in de natuur. Net ver genoeg van de kust om geen last te hebben van het massatoerisme. En ideaal gelegen ten opzichte van grotere steden als Málaga, Granada en Ronda.


Je kunt meer vinden over Frigiliana en de evenementen in het dorp op Frigiliana.es.

Frigiliana, Andalucia, Espanha
Copyright © 2004 Buenavistaclub. All rights reserved